Over mij

Mijn naam is Karin Timmerman-de Vries, getrouwd en 2 kinderen, woonachtig in Emmen.

Geboren en getogen Drent.

Na de opleiding Fysiotherapie in Enschede, in 1987 gestart als Algemeen Fysiotherapeut in Coevorden, heb ik opleidingen gevolgd in o.a. Sportfysiotherapie en Orthopedische Geneeskunde Cyriax.

In 1996  ben ik opgeleid tot Zwanger Fit docent en jarenlang heb ik met veel plezier zwangerschapscursus gegeven voor Icare, daarnaast heb ik allerlei opleidingen over bekkenklachten (pijn/instabiliteit) gevolgd o.a. bij Spine&Joint Center Rotterdam.  Daarmee ben ik gespecialiseerd in begeleiden en behandelen van zwangere en (pas) bevallen vrouwen.

In 2004 ben ik overgestapt naar maatschapslid bij Fysiotherapie de Vonderkampen in Beilen en Westerbork.

In 2008 heb ik de 3 jarige post-HBO opleiding Bekkenfysiotherapie bij SOMT met succes afgerond en sta sindsdien als bekkenfysiotherapeut officieel geregistreerd in het Kwaliteitsregister KNGF en ben lid van specialistenvereniging NVFB.  In 2016 heb ik ook nog de Master of Science opleiding voltooid.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, ontwikkelingen en behandelmethodes  in mijn boeiende vak, volg ik jaarlijks het NVFB congres en overige bijscholing. Ook heb ik regelmatig intervisie bijeenkomsten met vakgenoten.

De laatste jaren heb ik als aanvulling op de bekkenfysiotherapie cursussen gevolgd op gebied van stress gerelateerde klachten, psychosomatische behandeling bij bv. chronische pijn, hyperventilatie of burn-out klachten.

Vanaf mei 2023 ben ik naast en in samenwerking met collega Anneke Nieuwint van AMN Bekkenfysiotherapie, gestart als zelfstandige eenmanspraktijk in Dalen.

Vanaf november 2023 is zij met welverdiend pensioen gegaan en heb ik de bekkenfysiotherapie in Dalen overgenomen.

 

Met hart voor mensen werk ik vol aandacht en vakkennis graag samen met u aan het optimale resultaat en de voor u optimale kwaliteit van leven.

Contact

U kunt zich aanmelden voor bekkenfysiotherapie  bij Karin Timmerman. Bij voorkeur via mail of per telefoon/ Whatsapp.

Spreekt u de voicemail in als ik niet in de gelegenheid ben om op te nemen, u wordt z.s.m. teruggebeld.

Ook bij vragen of verzoek om informatie kunt u contact opnemen.

Openingstijden:  Dinsdag gehele dag    Woensdag ochtend  

           Donderdag middag en avond     Vrijdag gehele dag

06 26 877 353

info@fysiobalansdrenthe.nl

Emmerweg 6, 7751 AN Dalen